Huntingdon Valley Country Club Expansion

Huntingdon Valley, Pennsylvania

Designed in 1928 by the Philadelphia firm of Tilden, Register, and Pepper, the stately clubhouse for Huntingdon Valley Country Club is an elegantly historic building beloved by its membership. Despite renovation and additions over preceding decades, some of the club’s key dining and social spaces were underutilized and felt less than fully welcoming. To address the situation, VMA designed strategic renovations that would combine with two small additions to improve both the appearance and the use of the clubhouse.

One addition expanded the main dining room, providing glass doors which opened directly to a new terrace to permit seamless indoor and outdoor dining. The dining room now enjoys better views over the golf course in the valley below. A second addition replaced the worn, out-of-character “19th hole” with a more traditional space that provides a sloped, wood ceiling and more expansive views of the valley. With both additions widening the social capabilities of the club, this feeling of openness was further emphasized with VMA’s extensive use of large windows, rendering the clubhouse brighter, airier, and more transparent. Renovations also included refinishing the women’s locker room and providing their own locker room lounge to support a growing interest among the club’s female members.

Awards

Associated Builders and Contractors Southeast Pennsylvania Chapter, Excellence in Construction Award, 2005

read moreclose

PROJECT DETAILS

Size: 14,805 sf
Budget: $2.3 million

SERVICES PROVIDED

Architecture, Interior Design

Huntingdon Valley Country Club Expansion

Huntingdon Valley, Pennsylvania

Return to All  |  Next Project