Schoolhouse

Millbrook School | Millbrook, New York

In 2008 the Hamilton Math & Science Building opened leaving the historic labs behind. The English and History departments gained access to the space and started using them after a quick fix update. But as they once accommodated both lab and lecture activity, the rooms were oversized for their function and the humanities were in need of more teaching spaces.

Ten years later the school approved the renovation of the lower floor of the Schoolhouse to accommodate five classrooms, a faculty lounge, conference room, clubroom and a breakout space (and much needed restrooms). The classrooms all accommodate 16/18 in Harkness style teaching configurations. The faculty lounge serves nine and the adjacent conferencing space can be either used for private meetings or small seminars.

The focus was to make the space feel light, bright and calm. The palette of warm neutral tones balance with accents of darker furniture and the extensive use internal glazing brings the southern sun deep into the building.

read moreclose

PROJECT DETAILS

Size: 6,800 sf
Budget: $2 million

SERVICES PROVIDED

Architecture, Interior Design, Planning

Schoolhouse

Millbrook School | Millbrook, New York

Return to All  |  Next Project